Dossier: Franklin Waterval - Alle nieuws en updates

Franklin Waterval aka Brielle

De moord op Franklin Waterval

Op 9 augustus werd Paramaribo opgeschrikt door de brute liquidatie van de bekende Surinamer Franklin Waterval, alias ‘Brielle’ of ‘Brille’. Voor zijn eetgelegenheid ‘Sabroso’ aan de Affi Jabbastraat werd Waterval vanuit een donkerkleurige auto onder vuur genomen in een ware drive-by-shooting.

Alle hulp kwam te laat en Franklin Paulus Waterval (47 jaar) stierf ter plekke. Tenminste één van de kogels heeft hem vol in het hoofd geraakt en hem op slag gedood. Een omstander die is geraakt in de kogelregen heeft de aanslag wel overleefd en is opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. ‘Brielle’ laat een uitgebreide familie na en is op zondag 21 augustus tijdens een drukbezochte dienst ter aarde besteld. Meerdere salvo’s schoten klinken ter ere van ‘ondernemer’ Franklin Waterval als hij op begraafplaats Hodi Mihi Cras Tibi naar zijn laatste rustplaats wordt gebracht.

Laatste update dossier: 23-08-2016 om 0:33 uur


Franklin Waterval Mercedes

Flamboyante Surinamer met connecties

Franklin Waterval was een zeer opvallende verschijning in de Surinaamse gemeenschap en stond bekend om zijn riante leefstijl. Opmerkelijk was ook zijn keuze van vervoermiddel: een militair aandoende Mercedes-Benz G63 AMG 6×6, die een waarde van ca. USD 450.000 zou hebben. Daarnaast beschikte hij over een aanzienlijk wagenpark met vele luxe terreinwagens, zoals blijkt uit een video geplaatst via Vlinderscrime. In deze video showt Franklin Waterval zijn imposante collectie ‘waggies’.

Franklin Waterval Desi Bouterse

Innige banden met Desi Bouterse

In het verleden trad Franklin Waterval op als bodyguard voor Surinaams president Desi Bouterse, met wie hij in het leger zou hebben gediend.

Inmiddels is er door Surinaamse insiders een aantal foto’s ter beschikking gesteld aan Alles over Misdaad, waarop het tweetal zeer vriendschappelijk is afgebeeld. Foto’s die zowel in Suriname als in Nederland de nodige wenkbrauwen zullen doen fronsen, omdat Franklin Waterval als grote drugshandelaar bekend stond. Hij en Desi Bouterse lijken – getuige deze foto’s – een uitstekende verstandhouding te hebben gehad. De vraag is echter of deze relatie op enig moment is bekoeld…

Franklin Brielle Waterval

Woede en ontzetting op straat

De Surinaamse media spreken over een ‘heftige liquidatie‘. Over de toedracht van de moord is op dit moment nog niets bekend, al doen uiteraard al de nodige geruchten de ronde in het Surinaamse roddelcircuit. De afdeling Kapitale Delicten van de Surinaamse Politie doet onderzoek naar de moord.

De Surinaamse reporter Anthony Janki heeft een video geplaatst van de chaotische taferelen op de straat kort nadat de schietpartij heeft plaatsgevonden. Onder begeleiding van hartverscheurende kreten van omstanders zijn het afvoeren van de slachtoffers en het onderzoek aan de Mercedes van Waterval te zien. Bekijk hier de indringende beelden:

Vermoedelijk liquidatie aan de affi Jabbastraat. Dinsdagochtend om 02.00 uur.

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/08/09/vermoedelijke-liquidatie-aan-de-affi-jabbastraat/

Geplaatst door Anthony Janki op dinsdag 9 augustus 2016Bouta Brielle Franklin Waterval

Een chain en een cheque

De foto’s van Franklin Waterval en Desi Bouterse die in Suriname opduiken, worden steeds onwerkelijker (update 15-08-2016). Gebroederlijk staan ze arm in arm: de Surinaamse president en de zware jongen. Beiden in een shirt met het logo van de NDP van Bouterse. De president heeft zijn ambtsketting ingeruild voor een de gouden ‘chain’ met dollarteken, die precies lijkt op de gigantische ketting waarmee Franklin Waterval op meerdere foto’s te zien is. Leent Bouta voor de foto even de ketting van ‘Brielle’? In zijn hand houdt DDB (Desiré Delano Bouterse) iets wat verdacht veel lijkt op een cheque. Surinaanse bronnen suggereren dat Bouterse hier een genereuze bijdrage heeft ontvangen van Franklin Waterval voor de partijkas van de NDP.


Drugshandel met Piet Wortel

Het zal weinig mensen van hun stoel doen vallen, maar Franklin Waterval kan in verband worden gebracht met grootschalige, internationale drugshandel. Crimesite heeft ontdekt dat Franklin Waterval prominent figureert in het Nederlandse justitiële onderzoek naar de drugsbende van mede-Surinamer Piet Wortel.

Siegried Wortel is op 28 maart 2014 door de rechtbank Rotterdam veroordeeld tot zeven jaar celstraf wegens drugshandel en het leiden van een criminele organisatie. Wortel werd opgepakt in Barcelona, waar hij veelvuldig wedstrijden bezocht van de plaatselijke F.C. en rondhing met sterren als trainer Frank Rijkaard. Ook was de Surinaamse drugshandelaar zo vrijpostig om met het Nederlandse kroonprinselijk paar op de foto te gaan, bij gelegenheid van een ontmoeting tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Er wordt omtrent de mogelijke betrokkenheid van Piet Wortel bij de moord op Franklin Waterval druk gespeculeerd in Surinaamse kringen. Wortel zou een conflict hebben gehad met ‘Brielle’ over een partij van 80 kilo cocaïne. De veroordeelde drugshandelaar zal naar verwachting eind 2016 in vrijheid worden gesteld wanneer hij tweederde van zijn gevangenisstraf van 7 jaar in Nederland heeft uitgezeten.

Baas-Man

In het strafrechtelijke dossier komt de naam Franklin Waterval veelvuldig bovendrijven. Het dossier bevat immens veel tapverslagen. Ook de telefoon van ‘Brielle’ werd afgetapt en hij sprak vaak met Piet Wortel, zowel over de telefoon als in persoon. Regelmatig hadden Wortel en Waterval het ook over een zekere ‘Baas-Man’. Hiermee zou (volgens de Nederlandse justitie) niemand minder dan Desi Bouterse bedoeld worden. Het was Franklin Waterval die aan Piet Wortel de boodschap overbracht dat deze laatste namens ‘Baas-Man’ de Surinaamse onderwereld zou gaan controlen.

Een Noord-Koreaans coke-schip

Uit de tapverslagen zou eveneens blijken dat Franklin Waterval betrokken zou zijn geweest bij een wel heel opmerkelijk drugstransport. Hij zou cocaïne smokkelen met een onder Noord-Koreaanse vlag varend vrachtschip. De Nederlandse justitie heeft hem hiervoor echter nooit vervolgd. Niet duidelijk is waarom. Voor veel transporten in het Wortel-dossier is onvoldoende bewijs gevonden. Wellicht had men daarnaast het vermoeden dan Franklin Waterval zich niet vrijwillig bij de Rechtbank te Rotterdam zou hebben gemeld voor een strafproces.


Uit het dossier zou ook blijken dat Franklin Waterval contact onderhield met de omstreden Surinaamse Counter Intelligence Unit. De CTU werd op dat moment geleid door Dino Bouterse, zoon van de president. Zowel met Dino als Desi Bouterse zou ‘Brielle’ warme banden onderhouden hebben. Hieraan kwam abrupt een einde met de arrestatie van Dino in Panama op verzoek van de Amerikaanse FBI. Dat was in augustus 2013. Begin 2015 is Dino tot ruim 16 jaar cel veroordeeld vanwege voorgenomen wapenleveranciers aan terreurbeweging Hezbollah.


Lees hieronder alle nieuwsberichten uit de misdaad media over deze zaak.


Volg Alles over Misdaad voor alle updates rond de moord op Franklin Waterval.


Recente nieuwsberichten over Franklin Waterval :


To Top