Dossier: Dennis Struijk - Alle nieuws en updates

Liquidatie Best: Dennis Struijk

Nadat hij al zes keer eerder aan een moordaanslag is ontsnapt, is Dennis Struijk op de late avond van 31 augustus 2017 in Best geliquideerd. Struijk was die donderdag in de Johannes Klingenstraat voor een bezoek aan kennissen. Hij werd meerdere malen beschoten terwijl hij na dit bezoek in zijn geparkeerde auto zat. Toegesnelde agenten haalden hem uit zijn auto voor een reanimatiepoging, maar dit bleek tevergeefs. Op de Vlinderlaan in Son en Breugel is een auto brandend teruggevonden. Vermoed wordt dat dit de vluchtauto is die 6 kilometer van de plaats delict is achtergelaten.

Geen politiebescherming

Marcel Heuvelmans, de advocaat van Dennis Struijk, bevestigt zijn dood tegenover Omroep Brabant. Hij geeft aan dat Dennis Struijk politiebescherming weigerde na een eerdere moordaanslag omdat hij “politie niet wijzer wilde maken over zijn handel en wandel”.

Motief: wie wilde Dennis dood hebben?

Volgens de gerenommeerde misdaadjournalist Hendrik-Jan Korterink zou Dennis problemen hebben met criminele elementen die hem nog forse geldbedragen schuldig zijn. Zou hier het motief voor de moord in liggen?

Grootschalig onderzoek

De recherche heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgericht om de dood van Struijk te onderzoeken. Dit team heeft onder meer al onderzoek gedaan in de woning van Dennis Struijk aan de Petrus Canisiuslaan in Eindhoven, waar de liquidatiepoging in 2016 plaatsvond waar Alles over Misdaad destijds al uitgebreid over berichtte.

Laatste update dossier: 01-09-2017 om 8:56 uur

Eerdere liquidatiepoging in Eindhoven

Op Dennis Struijk is in 2016 een aanslag gepleegd die hij ternauwernood wist te overleven – na zelfs enige tijd in coma te hebben gelegen. Lees hieronder de exclusieve rapportage die Alles over Misdaad destijds maakte over de bewogen criminele carriere van de flamboyante Brabander Dennis Struijk:

Zes schoten in Zuidoost Eindhoven. Op dinsdagavond 16 augustus vindt er aan de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven een schietpartij plaats. Alles wijst op een poging tot liquidatie volgens het inmiddels bekende patroon. Na het lossen van vier tot zes schoten op het slachtoffer, rijden de daders met hoge snelheid weg in een gestolen auto. Getuigen zien meerdere mannen met bivakmutsen wegrennen. De vluchtauto, een donkere BMW, wordt op enkele minuten gaans, in een rustige straat aan de rand van de stad, uitgebrand aangetroffen in het struikgewas. Het slachtoffer is de 34-jarige Eindhovenaar Dennis Struijk. Hij bleek – in weerwil van eerdere berichten – nog te leven, maar was op dat moment nog niet ontwaakt uit zijn coma en zou nog altijd buiten bewustzijn verkeren.

Dennis Struijk: paranoïde of onvoorzichtig?

Het slachtoffer Dennis Struijk is in juni 2015 bij een liquidatiepoging in Helmond ernstig gewond geraakt. Volgens een familielid leefde in zijn omgeving de vrees dat de schutters ‘het nog wel een keertje af zouden komen maken’. Dennis Struijk was net hersteld van zijn zware verwondingen en zou sinds de schietpartij in Helmond een kogelwerend vest dragen. Buurtgenoten omschrijven hem als helemaal paranoïde. “Hij vertrouwde niemand en deed alles om zichzelf te beschermen.”Toch lijkt Dennis Struijk de bewuste dinsdag 15 augustus minder alert te zijn geweest. Drie kogels van de schutters treffen hem in borst en buik. Hij zal dus waarschijnlijk geen kogelvrij vest hebben gedragen. Op het moment dat hij werd neergeschoten, zat hij op de bijrijdersstoel van een BMW 1-serie met Belgische kentekenplaten die voor zijn huis geparkeerd stond. Op een foto van de plaats delict is te zien dat niet alle rolluiken van zijn woning omlaag waren. Ook staat er een scooter onbewaakt in de voortuin.

In koelen bloede neergeschoten

Er zitten geen kogelinslagen aan de bestuurderskant van de auto. Alle ruiten zijn nog intact. Het lijkt erop dat de daders vrij rustig naar de wagen toe zijn gelopen en zeer gericht op bijrijder Dennis Struijk hebben gevuurd. De politie zal met bijzondere belangstelling kijken naar de rol van de bestuurder die volledig ongeschonden uit het vuurwapengeweld vandaan gekomen is. Het zou niet de eerste keer zijn dat een metgezel een dubbelrol speelt bij een liquidatie. In dit geval lijkt dat echter niet waarschijnlijk. De chauffeur zou wel over stalen zenuwen hebben moeten beschikken: op enkele centimeters naast hem raakten de kogels zijn kompaan Dennis Struijk.Al snel na de moordpoging begon de politie aan een sporenonderzoek. Op beelden van het Eindhovens Dagblad is te zien dat de BMW 1-serie waarin het slachtoffer zat, een deuk heeft in het linker voorportier. Er lijkt geen sprake van een harde impact te zijn geweest. Deze deuk zou al eerder aanwezig kunnen zijn geweest, maar het is ook mogelijk dat de schutters de wagen met daarin Dennis Struijk vanaf de straatkant hebben klemgereden. Technisch rechercheurs zijn tot in de nacht bezig geweest met het veiligstellen van sporen. Overigens is het forensisch onderzoek in de middag na de schietpartij weer heropend, toen een cameraman van Hart van Nederland twee deuren verderop een kogelhuls aantrof… Justitie heeft een Team Grootschalige Opsporing met twintig rechercheurs ingesteld dat onderzoek doet naar de moordaanslag.
Dennis Struijk lachendKijkers van het programma Opsporing Verzocht kunnen zich voorbereiden op spectaculaire beelden. De auto stond vrijwel recht voor de woning van Dennis Struijk en onder de dakgoot is duidelijk een beveiligingscamera te zien die de hele schietpartij gefilmd moet hebben. De recherche zal de beelden uit deze camera ongetwijfeld reeds hebben veiliggesteld.

Toestand slachtoffer onveranderd

Een aantal van de afgevuurde kogels hebben Dennis Struijk geraakt terwijl hij in de geparkeerde BMW zat. Nadat hij is neergeschoten, rent het slachtoffer de auto uit. Via het steegje een paar huizen verderop, heeft hij nog de achtergelegen Antonius van Gilsweg kunnen bereiken. Te voet een afstand van minimaal 50 meter. Daar zakt hij in elkaar naast een vuilcontainer. Op straat krijgt hij eerste hulp, waarna hij onder begeleiding van een trauma-arts met een ambulance naar het ziekenhuis wordt gebracht.Wanneer iemand zittend in een auto wordt neergeschoten, treffen de kogels hem vrijwel altijd in het bovenlichaam. Zo ook bij Dennis Struijk, die schotwonden in buik en borst heeft. Hij heeft ondanks zijn verwondingen nog 50 meter te voet af kunnen leggen.Dennis Struijk is zeer ernstig gewond ligt al geruime tijd in coma. Hij wordt kunstmatig in slaap gehouden en de vier kogels zouden nog altijd in zijn lichaam zitten. Het is onduidelijk of hij ooit zal herstellen. Als dit het geval is, zal het nog geruime tijd duren voor hij weer de oude is. Dennis Struijk heeft na de schietpartij in Mierlo-Hout een vergelijkbaar revalidatietraject moeten doormaken.Dennis Struijk zwart wit

Reeks van bedreigingen voor Dennis Struijk

Direct na de schietpartij was er een zeer grote oploop van buurtbewoners op straat. Volgens buurtbewoners zou het in de wijk De Burgh vaker onrustig zijn. Deze onrust komt niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van Dennis Struijk. Onwonenden vertellen aan het Eindhovens Dagblad over de lange lijst van incidenten die al begon in juni 2010. Dennis Struijk wordt thuis overvallen door een drietal mannen. Ze slaan hem neer, binden hem vast aan een stoel en houden hem met een pistool onder schot. Met een kleine buit ontvluchten ze de woning. Onduidelijk is altijd gebleven waar ze naar op zoek waren.Een jaar later staan er weer drie man bij zijn woning. Buurtbewoners zien één van hen – met bivakmuts op – over de schutting klimmen en bellen de politie. Die weet één van de mannen aan te houden, al moet er een waarschuwingsschot gelost worden om hem tot staan te dwingen.Dan volgt in juni 2015 de schietpartij in Helmond (waarover verder meer) en twee maanden daarna krijgt Dennis Struijk weer bezoek aan de Sint Petrus Canisiuslaan. Ditmaal een man gewapend met een Kalashnikov, aldus alweer de buren. Ook in een Brabantse woonwijk herkennen burgers inmiddels dit beruchte oorlogswapen. Wanneer Dennis Struijk in de loop kijkt, doet het Russische aanvalsgeweer nu juist datgene waarom het niet bekend staat: het weigert. Struijk blijkt eens te meer een engeltje op zijn schouder te hebben en weet te vluchten. Omwonenden zien Dennis Struijk inmiddels graag permanent vertrekken uit hun buurt. Het CDA in Eindhoven heeft de zorgen van buurtbewoners in vragen aan het plaatselijke college aan de orde gesteld.
Dennis Struijk feest

Wie was Dennis Struijk?

Een graag geziene gast was Dennis Struijk niet in zijn woonomgeving. Dat tekent de verslaggeefster van Omroep Brabant op uit de mond van buurtbewoners. Andere buren vertellen Omroep Brabant dat hij een sociale vent was die veel bezoek kreeg. Wel is iedereen het erover eens dat Dennis Struik vaak politie aan de deur had. Hij is een bekende van politie die meerdere strafzaken tegen zich heeft lopen. Zo zou hij volgens crimesite Vlinderscrime (inmiddels offline) nog moeten voorkomen wegens het witwassen van liefst € 200.000 ‘drugsgeld’. Deze rechtzaak staat nog op de rol. Dat Dennis wel wat te besteden heeft, blijkt uit het peperdure Rolex horloge dat hij op foto’s draagt.Dennis StruijkDennis Struijk zou meermaals in aanraking zijn gekomen met politie wegens zijn vermeende ‘losse handjes’. Zijn ex-vriendin zou door de vader van twee kinderen met grof geweld in elkaar zijn geslagen en ook bij zijn huidige partner zou zijn opvliegende karakter hem parten spelen. Zij zou haar aangifte wegens mishandeling echter hebben ingetrokken om hem toch nog een kans te geven. Dit ondanks een bedreiging waarbij Dennis haar toebeet dat ze “Henry Pfaff zou gaan ontmoeten“. Henry Pfaff is een jonge crimineel uit Eindhoven die al ruim een jaar wordt vermist. Volgens zijn familie zou Dennis zich echter niet “bezig houden in het criminele circuit“.Opvallend is dat Dennis Struijk veel van zijn persoonlijke leven deelt op Facebook. Zijn profiel is openbaar toegankelijk en staat vol met foto’s waarin we kennismaken met een breedlachende Dennis. De foto’s tonen een sportieve man die houdt van een feestje op zijn tijd. Vrienden en familie reageren enthousiast op de plaatjes die hij met de wereld deelt. Op dit moment is er geen bewijs dat Dennis Struijk als beroepscrimineel in zijn levensonderhoud voorzag, al is hij wel een aantal keer in aanraking gekomen met justitie. Het lijkt niet raadzaam te zijn geweest om zoveel persoonlijke informatie op Facebook te delen. Eventuele vijanden hebben zich in elk geval een uitgebreid beeld kunnen vormen van het voorkomen en de handel en wandel van Dennis Struijk. En dat hij vijanden had, is inmiddels wel gebleken…

Zwaargewond bij eerdere schietpartij

Op vrijdagnacht 26 juni 2015 ontsnapte Dennis Struijk al eens aan de dood als hij met zes á zeven kogels wordt beschoten op de parkeerplaats van de Albert Heijn in Helmond. Bij feestzaal Adelaars in de wijk Mierlo-Hout is op dat moment een feest aan de gang. De feesten in Zaal Adelaars stonden in de buurt slecht bekend. Meer dan eens liepen de festiviteiten uit op vechtpartijen. Onduidelijk is wat er die avond gebeurt, maar zeker is dat het Dennis Struijk is die door een aantal kogels wordt geraakt. Een bekende brengt hem in zwaargewonde toestand naar het ziekenhuis.Familieleden van Struijk verdenken dezelfde daders van de moordpoging in augustus 2016. Wat er zou kunnen zijn voorgevallen bij Zaal Adelaars blijft speculeren. De schutter zou op een scooter hebben gezeten. Niet veel wijst op een voorbereide liquidatiepoging. Daarvoor lijkt een feest ook niet de meest geschikte locatie. Er is geen uitgebrande vluchtauto of -scooter gevonden. Een extreem uit de hand gelopen kroegruzie is wel een mogelijkheid. Of een ontmoeting tussen rivaliserende criminelen.

Ripper

In reacties die zijn binnengekomen op de website Vlinderscrime wordt Dennis Struijk door meerdere personen als ripper afgeschilderd. Ook zou hij volgens een anonieme reageerder bij Vlinders Henry Pfaff voor een gestolen partij drugs hebben laten opdraaien. Verondersteld wordt dat – de nog immer vermiste – Henry Pfaff hiervoor met zijn leven heeft moeten betalen. Deze beweringen zijn op geen enkele wijze te verifiëren. De schijnbaar geringe populariteit van Dennis Struijk in het criminele circuit, past wel bij het profiel van een ripper. Deze behoren tot de meest gehate categorieën boeven en zijn vaak doelwit van gewelddadige represailles.Hoewel Dennis Struijk veel vijanden lijkt te hebben, is Vrouwe Fortuna hem tot nu toe welgezind. Als sinds 2011 heeft hij gewapende mannen achter zich aan. Komt de dreiging steeds uit dezelfde hoek of wordt hij van meerdere kanten opgejaagd? En waarom wil men hem zo graag uit de weg ruimen? Hoeveel medestanders heeft hij en wat heeft hij zelf allemaal op zijn kerfstok? In de Brabantse onderwereld zijn er ongetwijfeld meerderen die het antwoord op deze vragen weten. Zullen zij spreken of van zich doen spreken na de meest recente aanslag op Dennis Struijk?Volg Alles over Misdaad voor alle updates rond de liquidatiepoging op Dennis Struijk in Eindhoven. Dit dossier wordt continue ge-update in geval van nieuwe ontwikkelingen in deze zaak.


Recente nieuwsberichten over Dennis Struijk :


To Top