Justitie

Verdachte aangehouden voor moord in Thailand [Vlinders Crime]

Vandaag op Vlinders Crime: De van oorsprong Maleisische Rose was tot op het moment van haar vermissing getrouwd met een Nederlandse man. Zij woonden met hun zoontje in Ranong, Thailand. Nadat Rose in november 2007 nog een telefoongesprek voerde met haar moeder in Maleisie, werd zij vermist. Na de plotselinge verdwijning van zijn vrouw, vertrok haar man in december 2007 met hun zoontje uit Thailand en streek uiteindelijk neer in Nederland. Het stoffelijk overschot van Rose werd op 10 oktober 2008 aangetroffen in een beerput naast de voormalige woning van het stel in Ranong.

In 2015 kreeg Nederland het verzoek van de Thaise autoriteiten tot overname van de strafvervolging van de nu aangehouden verdachte. Na een beslissing van de minister van Justitie startte de Voorziening Cold Case en Vermiste Personen (het coldcase-team) van de Politie Den Haag onder leiding van het Openbaar Ministerie het onderzoek naar deze zaak. Afgelopen voorjaar reisde het team af naar Thailand en Maleisie, waar op 30 mei de stoffelijke resten van het slachtoffer werden opgegraven.

Lees verder op Vlinders Crime: Verdachte aangehouden voor moord in ThailandTo Top
Volg ons voor alle updates