Misdaad

Mooi interview over toekomstige straffen in het NRC [Vlinders Crime]

Vandaag op Vlinders Crime: Een mooi interview met Leo de Winter voorzitter RSJ van Elsje Jorritsma in de NRC  ‘De tralies hoeven niet voor iedereen even hoog te zijn’ In het artikel word mooi ingegaan over hoe affectief een bajes straf nou eigenlijk is voor de meeste criminelen. De uitkomst was voor mijn nou niet echt nieuws maar ik ben blij dat er steeds meer mensen zo gaan denken.

En dat de meeste bajes straffen uit minder een maand zitten bestond was wel weer even een leuk weetje. En dat 1/3 deel licht verstandelijk beperkt is daar heb ik me twijfels over want ik dacht dat het altijd meer dan de helft was. Maar goed de getallen liegen schijnbaar niet. En dus is het langzamerhand tijd voor de grote verandering want de RSJ is toch wel een instantie die veel invloed heeft op de regering en dus word het beleid vroeg of laat opgevolgd.

Lees verder op Vlinders Crime: Mooi interview over toekomstige straffen in het NRCTo Top
Volg ons voor alle updates