Geweld

Herzieningsverzoek Olaf H afwezen door hoge raad [Vlinders Crime]

Vandaag op Vlinders Crime: Op 12 juli 2003 werden een Sittardse autohandelaar Zwakhalens en zijn echtgenote in hun bedrijf vermoord door schoten in het hoofd. Hun negenjarige kleindochter Audrey, die toevallig aanwezig was, werd eveneens door het hoofd geschoten, maar zij overleefde de schietpartij.Evenals door de rechtbank wordt de verdachte, die altijd heeft ontkend de schutter te zijn geweest, door het hof veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

Het hof maakt voor het bewijs gebruik van de verklaring van de kleindochter, die ondanks haar verwondingen haar geheugen aan de gebeurtenissen gedeeltelijk heeft teruggekregen. En nu heeft de hoge raad dinsdag beslist dat het herzoekingsverzoek niet woord aangenomen en dus is er nog een lange weg te gaan voor deze Olaf H want bij zit nu ruimt 13 jaar en als het mee zit voor deze  Olaf H  kan ie gebruik maken van de nieuwe regeling voor levenslang gestrafte om na 25 als nog vrij te komen door de nieuwe regeling waar aan word gewerkt voor levenslang gestrafte.

Lees verder op Vlinders Crime: Herzieningsverzoek Olaf H afwezen door hoge raadTo Top
Volg ons voor alle updates