Drugs

De legalisering van de hennepteelt. [Vlinders Crime]

Schermafbeelding-2016-09-20-om-08.51.19-300x300.png

Vandaag op Vlinders Crime: Het is zaterdagochtend 7 uur. Er is een verdachte aangehouden en hij vraagt om mijn bijstand. Van slaapdronken naar klaarwakker in dertig seconden. Ik vraag naar de verdenking, hang op en binnen twintig minuten zit ik in de auto. Ik bel met de politie over de zaak. Het gaat over grootschalige hennepteelt. Mijn klant zou daar bij betrokken zijn.

Onderweg naar het politiebureau bedenk ik hoe vaak ik al zulke zaken heb behandeld. En hoe de toekomst eruit gaat zien. De regering heeft namelijk plannen om de teelt van hennep te legaliseren. Dat wil zeggen, wietteelt in kwekerijen die onder toezicht van de overheid staan. Wietteelt in andere kwekerijen blijft verboden. Als de plannen daadwerkelijk worden gerealiseerd, dan mogen coffeeshops in de toekomst alleen nog kopen van overheidskwekers.

Lees verder op Vlinders Crime: De legalisering van de hennepteelt.To Top
Volg ons voor alle updates