Politie

Weer aanhoudingen onderzoek plofkraken [Vlinders Crime]

Vandaag op Vlinders Crime: Utrecht – De politie heeft dinsdag 11 oktober vier mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van plegen van en betrokkenheid bij meerdere plof- en trekkraken in verschillende supermarkten in Nederland.De recherche van de Eenheid Midden-Nederland is enkele maanden geleden een onderzoek gestart naar plofkraken op geldautomaten in supermarkten.

In alle gevallen was de methode hetzelfde. De verdachten braken in, in een supermarkt en vervolgens werd de (losstaande) geldautomaat opengebroken door gebruik van een sleepkabel, soms met een thermische lans en soms door een gasexplosie. Gedurende dit onderzoek kwam een groep verdachten in beeld. Een deel van deze professioneel werkende groepering is een aantal weken geleden aangehouden in Soest na een plofkraak in een supermarkt aan de Tamboerijn. Vanuit dezelfde groep zijn vandaag vier mannen in de leeftijd van 28, 31 en 42 jaar uit Utrecht en Nieuwegein aangehouden.

Lees verder op Vlinders Crime: Weer aanhoudingen onderzoek plofkrakenTo Top
Volg ons voor alle updates