Buitenland

Hondengevechten een Balkan-Hobby? [Vlinders Crime]

Vandaag op Vlinders Crime: in 2008 werd de RAD (Regeling Agressieve Dieren, oftwel Pitbullwet) opgeheven. Deze wet verbood alle op een Pitbull-gelijkende honden in het maatschappelijk verkeer. Dit betekende dat alle honden die aan het uiterlijk van een Pitbull voldeden, in beslag konden worden genomen door Justitie en uiteindelijk na “schouwing” konden worden ingeslapen. Er zijn maar een paar honden die in beslag name hebben overleefd.

Tot 2008 waren er 2 soorten Pitbullachtigen, die je legaal kon houden, waar je shows mee kon lopen en waarmee je mocht fokken en waar een rasvereniging voor bestond. De Engelse Staffordshire BullTerriër en de Amerikaanse Staffordshire Terriër. De écht ABDA Pitbull, zoals geregistreerd in Amerika, was praktisch uitgestorven.

Lees verder op Vlinders Crime: Hondengevechten een Balkan-Hobby?To Top
Volg ons voor alle updates