Buitenland

In hoger beroep celstraffen tot ruim 7 jaar geëist wegens voorbereiden grootschalige drugstransporten van Zuid-Amerika n…

Vandaag op Vlinders Crime: “Verdachten maakten deel uit van de Champions League op het gebied van de in- en uitvoer van harddrugs.”

Dat stelde de advocaat-generaal (OM) in Den Haag vandaag in zijn requisitoir in een omvangrijk drugsonderzoek. Hij eiste in hoger beroep straffen variërend van zeven jaar plus twee maanden tot 22 maanden cel tegen zeven verdachten. In de visie van het OM hebben zij zich schuldig gemaakt aan de voorbereiding van grootschalige drugstransporten via grote schepen van Zuid-Amerika via West-Afrika naar Europa waarbij onderweg de verdovende middelen van boord werden gehaald met snelle motorboten. De voorbereidingen van de transporten vonden plaats in de periode van september 2009 en een aantal jaar daarvoor. Ook hebben zij zich schuldig gemaakt aan het daarmee samenhangende witwassen van enorme contante bedragen, zo vindt het OM.

Lees verder op Vlinders Crime: In hoger beroep celstraffen tot ruim 7 jaar geëist wegens voorbereiden grootschalige drugstransporten van Zuid-Amerika naar EuropaTo Top
Volg ons voor alle updates