Drugs

Zenuwen verraden verdachten met drugs, wapens en geld [Vlinders Crime]

Vandaag op Vlinders Crime: Bron Politie te Rotterdam,.Dinsdagavond rond 21.30 uur controleerden agenten op de Stieltjesstraat een taxi waarvan de passagiers opvallend nerveus gedrag vertoonden bij het zien van de politie. Hun zenuwen bleken terecht: in de auto vonden agenten een pakketje met vermoedelijk een kilo cocaïne, een vuurwapen en zo’n 70.000 euro aan contanten. Eén verdachte werd gelijk aangehouden, drie anderen vluchtten. Op aanwijzing van een getuige vond de politie op hun vluchtweg nog een tasje met 30.000 euro.

Dinsdagavond rond 21.30 uur zagen agenten een taxi met vijf inzittenden rijden op de Maashaven Oostzijde. Toen ze zagen dat de passagiers erg nerveus reageerden op hun aanwezigheid, gaven ze de taxi een stopteken op de Stieltjesstraat. Tijdens een gesprekje met de man op de bijrijdersstoel, die daarvan nog zenuwachtiger leek te worden, zag de politieman een tasje liggen. Daar in herkende hij een gangbare verpakking van drugs. Toen hij aangaf dat alle passagiers zouden worden aangehouden voor vervolgonderzoek, namen de drie mannen op de achterbank de benen richting het Entrepotgebouw.
De situatie werd doorgegeven aan de andere politiewagens. De bijrijder, een 25-jarige Albanees, werd gelijk aangehouden en de auto nauwkeurig onderzocht. Behalve het pakketje, dat ongeveer een kilo vermoedelijk cocaïne bleek te bevatten, werd een tas met bundels biljetten van 100 euro gevonden. Een optelsom bracht het totaal op 70.000 euro. Onder de bestuurdersstoel lag bovendien een vuurwapen.grote hoeveelheid geld en drugs
Bij een onderzoek in de omgeving verklaarde een getuige dat hij had gezien hoe drie mannen een pakketje in het water hadden gegooid nabij het Pincoffsgebouw. Ter plekke zagen agenten inderdaad een tasje drijven. Toen ze dat eruit visten, bleek daarin nog eens 30.000 euro aan 100-eurobiljetten te zitten. Niet veel later werd op de Rosestraat een man aangehouden op basis van het signalement. Hij lijkt niets met de zaak te maken hebben en is inmiddels geen verdachte meer.

Lees verder op Crime Nieuws: Zenuwen verraden verdachten met drugs, wapens en geldTo Top
Volg ons voor alle updates