Buitenland

Vrouw in het blauw [Vlinders Crime]

Vandaag op Vlinders Crime: Laten we het geweld, het gescheld en de minachting voor vrouwen en minderheids-groepen benoemen. Ik heb liever een open vizier dan schijnheiligheid. […] Ik verlang niet meer dan respect!’ – Fragment Vrouw in het blauw
Met een voorwoord van Gerlof Leistra – misdaadjournalist Elsevier

In dit boek beschrijft de Duitse Tania Kambouri haar schokkende ervaringen als politieagente. Het is een alarmoproep voor politie, politiek en samenleving. Politieagente Tania Kambouri was het helemaal zat. Voor de zoveelste keer was ze negatief geconfronteerd met haar vrouw-zijn en haar Griekse afkomst. Een Turkse migrant had haar opzij geduwd, beledigd en uitgescholden. Hij wilde alleen geholpen worden door mannelijke politiebeamten. Haar boek raakte een open zenuw en ze kreeg bijval van collega’s uit het hele land. De media pakten de stormvloed van protesten op.
Nog diezelfde nacht waarin het voorval gebeurde, schrijft Kambouri, als de noodkreet van een politieagente, een brandbrief naar haar politievakbond. ‘Wat is de toekomst van ons land, wanneer migranten die de wet overtreden weigeren in hun nieuwe vaderland de regels te accepteren? Volgens Kambouri is de toename van respectloos en agressief gedrag in onze steden meer dan opvallend.
De kern van Kambouri’s betoog: de migrantenproblematiek kan volledig escaleren. Terwijl steeds meer Duitsers klagen dat zij zich in eigen land niet meer thuis voelen, staan Kambouri en haar collega’s vrijwel dagelijks bloot aan verbaal en fysiek geweld door moslims. Honderden collega’s steunden Tania Kambouri’s brandbrief waarin ze een cultuur van ‘wegkijken, verdringen, negeren’ hekelt.

Lees verder op Crime Nieuws: Vrouw in het blauwTo Top
Volg ons voor alle updates