Buitenland

Nieuwe trend: synthetische drugs. In Frankrijk en Abcoude [Misdaadjournalist]

“Ondertussen is er bij ons in het zuiden ook een Franse primeur: synthetische cocaïne. Blijkbaar voor het eerst in dit land aangetroffen. En dan meteen 80 kilo, in een villa in Fauveau, een stadje in de buurt van het toeristisch vermaarde Aix-en-Provence.”

Meldt onze Zuid-Franse correspondent. Ik moet bekennen: dat was mij even ontgaan, synthetische cocaïne. We hebben het hier wel vaker over synthetische drugs gehad, maar dan ging het meestal over xtc of crystal meth. Dat laatste is bij ons vooral bekend geworden door de serie Breaking Bad. Gisteren in de Volkskrant een reportage over de opmars van crystal meth (‘ice’ of ‘Tina’) in Nederland, met name in de homo-scene.

Lees verder op Misdaadjournalist.nl: Nieuwe trend: synthetische drugs. In Frankrijk en AbcoudeTo Top
Volg ons voor alle updates