Buitenland

Naoufal (‘Noffel’): een portret in Panorama [Misdaadjournalist]

Vandaag wordt het tweede rapport van de Commissie Oosting over de bonnetjesaffaire Teeven/Helman gepresenteerd. Lijkt niet veel nieuws in te zitten en anders lezen we ’t wel. De deal zelf heb ik altijd interessanter gevonden dan het politieke gedoe.

Die deal was bedoeld om Johan Verhoek, de Hakkelaar, een ontnemingsvordering van 123 miljoen te kunnen opleggen. Zoals iedereen wist en weet: grotendeels ten onrechte: Teeven schakelde getuigen in om alle schuld op de Hakkelaar te schuiven, de getuigen werden rijkelijk beloond. Over Helman hoeven we ’t niet meer te hebben (geen gevangenisstraf, kwijtschelding van miljoenen). Maar hoe ging het met die andere getuige? De eerste echte grote kroongetuige uit de Nederlandse geschiedenis, Ad Karman? Handlanger van de Hakkelaar, opgepakt in Frankrijk. Teeven bezocht hem daar in de beruchte Santé-gevangenis.

Lees verder op Misdaadjournalist.nl: Naoufal (‘Noffel’): een portret in PanoramaTo Top
Volg ons voor alle updates