Drugs

Biografie van de bajes [Vlinders Crime]

Vandaag op Vlinders Crime: Biografie van de bajes
De roerige geschiedenis van de Bijlmerbajes (1978 – 2016)
Gerlof Leistra en Annemarie van Ulden

Per 1 juni zal de bekendste gevangenis van Nederland haar deuren sluiten. Dit boek is een unieke kijk binnen de muren van de Amsterdamse Bijlmerbajes, een icoon in de penitentiaire historie. Hier zaten drugsbaronnen als Klaas Bruinsma, Charles Zwolsman en Gwenette Martha, gehate moordenaars als Koos Hertogs, Ferdi Elsas en Volkert van der Graaf, maar ook de Heineken-ontvoerders en duizen-den anderen. De gevangenis was het toneel van spectaculaire ontsnappingen en gijzelingen. De afgelopen twee jaar mochten de journalisten Gerlof Leistra en Annemarie van Ulden zich vrij bewegen binnen de muren van wat officieel heet de Penitentiaire Inrichting Amsterdam Over-Amstel met als resultaat een fascinerende biografie van een bijzondere bajes.

Lees verder op Vlinders Crimesite: Biografie van de bajesTo Top
Volg ons voor alle updates